Szilágyi István közgazdász, az ebillio.ro online számlázó szakmai vezetője tartott gyakorlati útmutatót az E-Fuvar kapcsán

2024. Június 26-án tartott Csíki bizniszvitaminunk meghívott előadója, Szilágyi István (ebillio.ro) már másodikszor tartott előadást egyesületünk szervezésében, hiszen a Januári CsVE kávészünetünket követően, amelyen az E-számla bevezetésével és gyakorlatba ültetésével kapcsolatos hasznos tanácsokkal látta el a résztvevőket, most a, következő lépés, az E-FUVAR témája került terítékre. Ennek kapcsán válaszolta meg a résztvevők kérdéseit.

Meghívott előadónk részletesen felvezette általánosságban, amit az E-fuvarról tudni kell, kezdve a rendszer bevezetésétől.  Mint tudjuk, a RO e-Transport használata fokozatosan került bevezetésre:

-2022. július 1-től kötelező a magas adókockázatú termékek belföldi fuvarozásának bejelentése

-2023. december 15-től a nemzetközi szállítmányokra is vonatkozik (minden termékre)

-2024. július 1-től bűntethető a RO e-Transport bejelentésének elmúlasztása!!!

Az álatalános felvezetőt részletes gyakorlati útmutató követte, szerre véve minden részletet, amit az E-Fuvarról tudni érdemes és kell, az alapfogalmaktól, a jogszabályokon és tervezeteken át, egészen minden egyes kódot felsorolva és átvéve, példákat mutatva “lapozhatták” át a résztvevők a szakemberrel közösen, a közel 40 oldalas “E-Fuvar kisokos”-t. 

A résztvevők Szilágyi István szellemi tápláléka mellett a névadó támogatónk, a Bocskor Pékség által felajánlott reggelijével gazdagodtak. A Csíki bizniszvitamin júniusi kiadásán a Bocskor pékség mediterrán nyarat idéző, olaszos CIABATTA szendvicsét fogyaszthattuk, amely értelemszerüen ciabatta zsömlével készült, krémes mozzarella, száraz prosciutto sonka, saláta, olivaolaj és vajban párolt koktélparadicsom meg hagyma került bele. A finom reggeli mellé pedig, a boltjaiban is megtalálható 112 kávékülönlegességekkel is készült támogatónk. Mindezek mellett, Tusnád asványvízet fogyasztottunk.

Köszönjük támogatóinknak: Bocskor Pékség, Tusnad ásványvíz, Iskola Alapítvány!