Több, mint 51.000 lejes értékű, újabb "életmentő" adományt adtunk át a Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórház Ideggyogyászati osztályán újonnan létrehozott Stroke központban, amelyet a 2023-as Jótékonysági Katalin-bál alkalmával begyűlt támogatásokból tudtunk megvalósítani.

2024 június 11.-én került sor, a 2023-as, Csíki Vállalkozók Egyesülete és Magyarország Csíkszeredai Főkonzulátusa által szervezett X. Jótékonysági Katalin-bál bevételéből megvalósult, újabb adomány átadására. A bál egyik kedvezményezettje, a Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórház Ideggyogyászati osztályán újonnan létrehozott Stroke központ számára, egy huszonhatezer lej értékű központi betegellenőrző monitort és a központ korszerű felszerelését képező, huszonötezer lej értékű bútorzatot sikerült beszerezni és üzembe helyezni.

Az adományt Tóth László főkonzul és Bakcsy Tünde, a Csíki Vállalkozók Egyesületének ügyvezető igazgatója adta át. Mindketten kiemelték a kórház támogatásának fontosságát, hiszen az elmúlt tíz évben, a Jótékonysági Katalin-bál bevételeiből olyan eszközök és felszerelések kerültek bezerzésre, amelyeket az intézmény, az állami struktúrában nehezen, vagy egyáltalán nem tudna beszerezni. 

Az átadáson, Dr. Konrád Judit, a Csíkszeredai Megyesi Surgősségi Kórház menedzsere köszönetét fejezte ki az évek során nyújtott támogatásokért, felidézve a Neurológia osztály fejlődését is, amely immár második alkalommal kerül be a Jótékonysági Katalin-bál bevételéből támogatott célok közé. 

Dr. Csíki Éva Klára, a neurológiai osztály főorvosa és a Stroke központ megálmodója, köszönetet mondva részletezte az adomány szerepét az akkreditálási folyamatban, majd ismertette az életmentő felszerelés, a korszerű bútorzat és a központi monitor gyakorlati alkalmazását. Amint mondta, az adománynak köszönhetően, immár 16 agyérkatasztrófát elszenvedő, illetve trombolizált páciens folyamatos monitorizálását és állapotának szabályozását tudják eszközölni egyetlen központi monitorral. 

Az átadás végén, mind a szervezők, mind a kedvezményezettek hálájukat és köszönetüket fejezték ki mindazoknak, akik valamilyen módon hozzájárultak a cél megvalósulásához, a X. Jótékonysági Katalin-bál keretén belül. Kiemelték, hogy ezen adomány átadására nem kerülhetett volna sor, a bálon való résztvevők, a bálon tombolajegyet vásárló és az aukción aktívan résztvevő adományozók, az aukcióra és tombolára felajánló képzőművészek, vállalkozók, intézmények, sportolók önzetlen adakozása, illetve további anyagi támogatók nagylelkű hozzájárulása nélkül.