Gyakorlati válaszok vállalkozni vágyó fiatalok/kezdő vállalkozók kérdéseire

Október 26.-án a Csíki Vállalkozók Egyesülete, idén nyolcadik alkalommal szervezte meg a Fiatal Vállalkozók Fórumát, amelynek keretén belül fiatal vállalkozók és/vagy vállalkozni vágyók kaptak hasznos tanácsokat az előadások meghallgatása során főként gazdasági kérdésekben, mint:

  • Milyen lehetőségeim vannak, hogy bekerüljek egy vállalkozói közösségbe és milyen előnyeim származnak belőle?
  • Miért alapítunk céget? És a válaszunk hogyan befolyásolja az üzleti modellt.  
  • Miyen aktuális pályázati lehetőségek vannak kezdő vállalkozóknak és hogyan tudok sikeresen pályázni ezekre? 
  • Hogyan szervezzem meg a céges folyamatokat és milyen megoldások és szoftverek vannak ezek digitalizációjára?
  • Milyen a hatékony online marketing? Hogyan tanulhatsz mások hibájából és mire kell odafigyelni egy stabil cégépítésért?
  • Hogyan lehet sikerre vinni egy startUp vállalkozást? Hogyan tudunk rövid idő alatt nagyot fejlődni? Milyen módszerek és stratégiák segíthetnek új lendületet adni egy vállalkozásnak? 

... ezekre a főbb kérdésekre kaptak válaszokat az előadások során a résztvevők.

A CsVE egyik célja, hogy segítse a jövő vállalkozóit, az ő tudásukat szeretnénk kiegészíteni, ismereteiket bővíteni, aktuális kérdéseikre gyakorlati válaszokat adni, és segítséget nyújtani, hogy elindulhassanak a vállalkozói pályán. Jó votl mehgtapasztalni, hogy a Fiatal Vállalkozók Fóruma egyre nagyobb népszerűségnek örvend, a résztvevők száma évről évre növekszik, ami azt mutatja, hogy van igény erre. Különösen a szolgáltatói szektorban és a digitalizáció terén sok új lehetőség jelenik meg, és a fiatal vállalkozó generáció jól érzékeli ezt, igyekeznek ezekre választ adni, reagálni, és a fiatal vállalkozók igyekeznek kifejezni önmagukat, ami mindenképpen jövőbe mutató.