Sikeresen zajlott a 2023. június 8-án megszervezett üzletember fórum és B2B rendezvényünk, amelynek köszönhetően még nagyobb választékban kerülhetnek minőségi és prémium magyar termékek a székelyföldi üzletek polcaira.

Egyesületünk küldetéséhez kapcsolódik múlt heti eseményünk, az Agrármarketing Centrum és Magyarország Csíkszeredai Főkonzulátusával közösen megszervezett erdélyi – magyar üzletember fórum és termékbemutatóval egybekötött élelmiszeripari B2B rendezvény, amely jó alkalom volt arra, hogy gyümölcsöző gazdasági kapcsolatok alakuljanak ki az erdélyi és a magyar vállalkozók között. 

A rendezvény megnyitóünnepségén Magyarország Csíkszeredai Főkonzulátusa részéről Lázár Zoltán külgazdasági attasé köszöntötte a résztvevőket, ezt követően Tóth László főkonzul úr köszöntőbeszédében kihangsúlyozta az emberi kapcsolatok fontosságát az üzleti életben is. 

A Csíki Vállalkozók Egyesületének elnöke, Márk-Csucsi Róbert köszöntőbeszédében elmondta: az egyesület fontos célkitűzése, hogy keressék azokat a lehetőségeket, hogy tagjaiknak piacbővítésre és üzletkötésre nyíljon lehetősége, ösztönözzék őket arra, hogy minél jobb üzleti kapcsolatokat tudjanak kialakítani. 

Csíkszeredai polgármesteri hivatal részéről Juhász-Borsa Orsolya gazdaságfejlesztési és digitalizációs irodavezető köszöntötte a fórum résztvevőit, majd Korodi Attila polgármester szavait tolmácsolta. 

Hargita Megye Tanácsa részéről Borboly Csaba elnök videóüzenetben köszöntötte a résztvevőket, majd László Csongor, Hargita Megye Tanácsának Vidékfejlesztési Egyesületének igazgatója tartotta meg "Hargita megye gazdasági potenciálja" című bemutatóját. 

Giczi Gergely, az Agrármarketing Centrum ügyvezető igazgató-helyettese felszólalásában a Hungarian Food Business Programjukat ismertette, amelynek révén egy digitális katalógust hoztak létre több mint kétszáz gyártó kétezer termékét sorakoztatva fel, amely lehetőséget nyújt az export- és a beszerzői kapcsolatok kiépítésére és folyamatos bővítésére. Ezekből, rendezvényünkön tizenegy magyarországi gyártó számára nyílt lehetőség, hogy bemutathassa minőségi termékeit csütörtökön valamint a helyi forgalmazókkal való B2B tárgyalások által betörjön a székelyföldi piacra.