A Csíki Vállalkozók Egyesülete 2023. április 27-én tartotta tisztújító közgyűlését a Hunguest Hotel Fenyőben. A vezetőség részéről részt vett Márk-Csucsi Róbert elnök úr, Vorzsák Szabolcs és Nagy István alelnök urak és Bakcsy Tünde ügyvezető igazgató asszony.


Az eseményt Márk-Csucsi Róbert köszöntője nyitotta meg, majd a 2022-es évre visszatekintő gondolatait osztotta meg a jelenlévőkkel. Az elmúlt évet nagyban jellemzi egy globális válság, amelyet az energia és az üzemanyag árak  beláthatatlan növekedése jelentett. A CsVE főként érdekképviseleti és közvetítői szerepet tudott betölteni, kiemelendő a MOL üzemanyag csomagunk, amellyel kedvezményes üzemanyagbeszerzést tudtunk lehetővé tenni a tagjaink számára. Egy másik tavalyi momentum, a Kereskedelmi Kamara működését megváltoztató törvénymódosítási kezdeményezés, amely kedvezőtlen lett volna a vállalkozók számára. Ez az első olyan érdekképviseleti munkánk, amelynek országos szintű kihatása volt.
 

Ezután Bakcsy Tünde ügyvezető 2022-es évi tevékenységi beszámolója következett, amelynek legfontosabb üzenete az egyesületben rejlő közösségi erő és kiemelte a duális képzés mellett a szakoktatás fontosságát is, hogy a vállalatok képesek legyenek megfogalmazni milyen profilú osztályokra van szükségük. 
 

Majd Nagy István CsVE alelnök mutatta be az egyesület tagjainak összesített gazdasági mutatóit 2016 és 2022 közötti időszakot illetően. 


A CsVE vezetősége ezúton is köszönetét fejezte ki a IX. Jótékonysági Katalin-bál nagylelkű adakozói felé! A sikeres rendezvény emléklapjainak átadására is sor került, amelyet az idei, jubileumi X. Jótékonysági Katalin-bál november 25.-i dátumának leszögezése követett.


A közgyűlést, a már hagyománynak számító „Pitch”ekkel zárta a Tagság, avagy a „Mit? Miért? Kinek? Hogyan? kérdésekre választ adó, rövid cégbemutatóban ismertette vállalkozását néhány tagunk:
• Szakács Botond – Eco Tiny House Kft.
• Majlát Zita – Dria Cosmodent Kft.
• Berszán Izsák – Autonom Services Rt.
• Jancsó Ernő – Softforbiz Kft.
• Udvari Áron – Render Bau Construct Kft.  
• András István – Transylpellet Kft.

Személyes képviseletben 29 tagunk, felhatalmazás útján pedig 12 cég adta le szavazatát az egyesület vezetőségi tagjainak megválasztását illetően. A titkos urnás szavazás végeredménye a jelenlegi vezetőség visszaválasztása.