A CsVE konzorciumi tagként elkötelezett a térség duális képzésbe fektetett szakmai eredményei iránt

Regionális konzorcium létrehozásáról született döntés a Városháza ülésén.  Önkormányzati szervezetekkel, iskolákkal, cégekkel együtt közös célként fogalmazódott meg a térség munkaadóinak és a jövő munkavállalóinak összekapcsolása a szakiskolások bevonása révén. 

A Városháza 21 tagot tömörítő konzorciummal elhivatott a regionális oktatási szolgáltatások fejlesztésében.  A gyorsan változó munkaerőpiaci igényekre, az információs társadalom kihívásaira igazán csak egy szakmaspecifikus, gyakorlatias oktatási rendszer lehet a válasz. Az elmélet és a gyakorlat párhuzamos elsajátítása a záloga egy fiatal munkaerőpiaci belépőjének és stabil megmaradásának. 

A Csíki Vállalkozók Egyesületének tagvállalkozásai és a helyi szakiskolák között már több, mint 5 éve működik a duális képzés, szakoktatás. Néhány tagvállalkozásunk rendszeresen bekapcsolódik ebbe a projektbe, illetve rendszeresen részt veszünk és képviseljük Tagságunk igényeit a Hargita megyei Társadalmi Partnerség Helyi Fejlesztési Bizottság ülésein. 

Következő lépésként a Városháza az Országos Helyreállítási Terv kiírásaira válaszolva pályázatot nyújt be, továbbá a konzorciumot releváns vállalkozásokkal bővíti.          

Várhatóan a konzorcium 2023. nyarára elkezdi a duális képzés fejlesztésére irányuló tevékenységét. 

 

kép forrása : www.felvi.hu (letöltés dátuma: 2023.03.09.)