Újszülött ágynemű elkészítéséhez szükséges speciális textília illetve lázmérők átadásával indult a tavasz.

„ Az igazat érteni, a szépet érezni, a jót gyakorolni kell! " Bolyai János

Öröm és hála járja át a szívünket, 2023. március 2. napján a Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórház, Újszülöttosztálya számára, újszülött ágynemű elkészítéséhez szükséges speciális textíliák illetve “No contact” lázmérők átadására került sor. Amelyet, a 2022. évi Jótékonysági Katalin-bál bevételéből tudtunk megvásárolni. A több, mint 22.000 lej értékű adomány tárgyát képezi 265 méter textiláru, amelyből kb. 80 db. paplanhuzat és 110 db. lepedő készül majd az újszülöttek számára, továbbá 60 db. aranyórán használt baba takaró és két infravörös lázmérő. Az adomány részét képezte továbbá, az Onkológiai Osztály számára egy speciális, XXI. századi technológiával ellátott, gyógyszerek megfelelő tárolására alkalmas hűtőberendezés is.

Az eseményen részt vett a szervezők részéről Márk-Csucsi Róbert, CSVE elnök; Vorzsák Szabolcs, CSVE alelnök és Bakcsy Tünde ügyvezető igazgató. Magyarország Csíkszeredai Főkonzulátusát Tóth László főkonzul úr képviselte. 

A kórház részéről az adományokat hálával vette át dr. Konrád Judit menedzserasszony, dr. Füstös Annamária gyermekorvos, Dr. Csató Szilárd onkológus valamint a kórház támogatott osztályain dolgozó munkatársak. 

 Az átadás örömét az első tavaszi napsugarak fénye kísérte. Ezúton is szeretnénk hálánkat kifejezni a Katalin-bál nemeslelkű adományozói felé. A felajánlásaik a friss földlakók érkezési körülményeinek komfortosabbá tételéhez jelentős mértékben hozzájárulnak.

Köszönjük szépen!