CsVE borkóstolóval egybekötött farsangbúcsúztatóval zártuk februárt.

Februári utolsó rendezvényünknek, a farsangbúcsúztatóval egybekötött CsVE borkóstolónak, az erre legmegfelelőbb helyszín a csíkpálfalvi Válaszút fogadó adott helyet. Ahol Antal Imre, a Csobod Öröksége Egyesület elnöke előadásában a farsangi, farsangtemetési szokások és hagyományok eredetét és lényegét értette meg velünk. Sokmindenre fény derült a farsangi jelképek kilétéről, előadásából megértettük a farsangtemetés gazdag szimbolisztikáját, az ég és a föld találkozását, de az aktuális, mindennapi gondok és örömök beépítését is a farsangbúcsúztató előadásokba. 

A borkorcsolyát ez alkalommal témához igazodva a Bocskor testvérek, Éva és István közösen készítették, míg Éva farsangi fánkot és csöröge fánkot sütött az eseményre, István az ízletes pogácsákkal kedveskedett a résztvevőknek, és beszélt ezek és a farsang kapcsolatáról. 

A borokat, a megszokott módon, témához igazította Farkas Szilárd, de még inkább a borkorcsolyához találtatta a tételeket, így magyarországi kispincészetek borait mutatta be és kóstoltatta a résztvevőkkel.