Ünnepélyes keretek között adtuk át a IX. Jótékonysági Katalin-bál bevételéből származó adományokat a Szent István Gyermekotthon lakóinak.

A Csíki Vállalkozók Egyesülete és Magyarország Csíkszeredai Főkonzulátusa 2022. novemberében ismét megszervezte a nagy hagyományokkal rendelkező jótékonysági Katalin-bált. 

„ Az igazat érteni, a szépet érezni, a jót gyakorolni kell!.” Bolyai János

2023. február 12-én, Csíksomlyón, a Szent István Gyermekotthonban került sor a bál  bevételéből megvásárolt adományok átadására.  Az ünnepség a Béke harang megkongatásával vette kezdetét, majd a szentmisét Csaba testvér celebrálta, rávilágítva a világban az igaz emberi értékek és a béke fontosságára. Zárásként egy kedves farsangi műsorral, fánkevéssel is készült az ifjúság, Balázs Zsóka házvezető felkészítő munkájának eredményeképpen. Mi is szeretnénk köszönetet mondani a lelki táplálékért, amelyet az átadó ünnepség által nyújtottak számunkra a gyerekek.

Ezen eseményen a Csíki Vállakozók Egyesülete és Magyarország Csíkszeredai Főkonzulátusa közösen adta át a 116 db fűtőtestet - az ahhoz tartozó kellékekkel - a Szent Ferenc Alapítvány által fentartott intézménynek. Sikerült a szerelési munkát is támogatásunk körébe vonni, amely több mint 60.000 lej értékű adományt jelent. A Főkonzulátust Beke Mihály András, első beosztott konzul úr képviselte. 

Elmondhatatlan öröm és hála nemeslelkű adományozóink felé, köszönetünket leginkább a vasárnapi rendezvényen részt vevő Gyermekotthon lakóinak arcán, mosolyukban tudjuk kifejezni. 

Bátran mondhatjuk, hogy a Bál mottójának első része megvalósult:

 “Meleg otthont gyerekeknek, meleg ételt időseknek!”

Képek az átadásról: https://bit.ly/3ltKyQ9